BALIK KROKET
1 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
250 gram haşlanmış balık
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Yarım demet maydanoz
2 tane yumurta
Yarım çay kaşığı hindistancevizi rendesi
Tuz,Karabiber
Galeta unu
Hazırlanışı
- Balıklar haşlandıktan sonra deri ve kılçıkları temizlenerek didiklenir.
- Maydanoz ayıklanarak ince ince kıyılır.
- Tencerede ısıtılmış olan sıvı yağın içerisine un ilave edilerek karıştırılarak yedirilir.
- Kavrulan unun üzerine süt ilave edilerek koyu muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.
- Ocaktan alınan karışımın içerisine balıklar, hindistan cevizi, tuz, biber ve yumurta eklenerek karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
- Soğuyan karışımından küçük küçük parçalar alınarak köfte şekli verilir.
- Önce una sonrasında çırpılmış yumurtaya son olarak galeta ununa bulanarak kızgın yağda kızartılır ve servis edilir.
BENİMDE TARİFİM VAR