BALIK KROKET

Malzemeler
1 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
250 gram haşlanmış balık
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Yarım demet maydanoz
2 tane yumurta
Yarım çay kaşığı hindistancevizi rendesi
Tuz,Karabiber
Galeta unu

 
 
 
Hazırlanışı
  • Balıklar haşlandıktan sonra deri ve kılçıkları temizlenerek didiklenir.
  • Maydanoz ayıklanarak ince ince kıyılır.
  • Tencerede ısıtılmış olan sıvı yağın içerisine un ilave edilerek karıştırılarak yedirilir.
  • Kavrulan unun üzerine süt ilave edilerek koyu muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.
  • Ocaktan alınan karışımın içerisine balıklar, hindistan cevizi, tuz, biber ve yumurta eklenerek karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
  • Soğuyan karışımından küçük küçük parçalar alınarak köfte şekli verilir. 
  • Önce una sonrasında çırpılmış yumurtaya son olarak galeta ununa bulanarak kızgın yağda kızartılır ve servis edilir.

BENİMDE TARİFİM VAR