Sütlü İNCİR TATLISI

 
MALZEMELER
Yarım kg kuru incir
2 su bardağı süt
Üzerine: Krem şanti, ceviz ve gofret..

 
 
 
 
 
 
      HAZIRLANIŞI
  • İncirleri ayıklayıp küçük doğrayın ve kısık ateşteki bir tencereye koyun. 
  • Yavaş yavaş sütü ilave edin. İncirleri tahta bir kaşık ya da havan tokmağı ile ezerek karıştırın (bu şekilde ezerek karıştırdığınızda, çekirdeklerin içindeki tadı da tatlıya katmış olursunuz). 
  • En son el blenderinden geçirip, pişirmeye devam edin. El değecek kadar soğuttuktan sonra, kup bardaklarına dökün. 
  • Üzerlerini streç filmle kapatarak buzdolabında 2 saat soğutun. 
  • Krem şanti, ceviz ve gofretle süsleyerek servis yapın.               Afiyet olsun

BENİMDE TARİFİM VAR