KAYMAÇİNA

MALZEMELER

6 adet yumurta
6 kahve fincanı tozşeker
4 su bardağı süt
1 paket şekerli vanilin
2-3 parça damla sakızı
Üzeri için:
2 çorba kaşığı kıyılmış badem

 

 

     HAZIRLANIŞI :      

  • Yumurta ve tozşekeri çırpın. Üzerine süt, vanilya ve dövülmüş damla sakızını ekleyip karıştırın.
  •  Hazırladığınız karışımı fırın kaplarına boşaltın. Fırın tepsisine bir bardak kadar su koyup, kapları tepsiye yerleştirin.
  •  Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında benmari usulü 45 dakika pişirin. Kıyılmış bademle süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Antep Fıstıklı KAYMAÇİNA

MALZEMELER
8 çorba kaşığı un
1 litre süt
6 adet yumurta
1 paket vanilya
1 kahve fincanı tozşeker
1 su bardağı ince çekilmiş antepfıstığı
Şurubu için: 2 su bardağı tozşeker
Bir buçuk su bardağı su

HAZIRLANIŞI

  • Unu bir kaba alıp 1 kepçe sütle ezerek karıştırın. Oda sıcaklığındaki yumurtaları ayrı bir kapta köpük halini alıncaya kadar çırpın.
  •  Kalan sütü derin bir tencereye alıp unlu sütü, yumurta, tozşeker ve vanilyayı ilave edin. Mikserle çırpın. 
  • Karışımı hafif yağlanmış kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin. 
  • Şerbeti için tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Koyulaşmaya başladığında ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  •  Şurubu sıcak tatlının üzerine dökün. Kare şeklinde kesip, üzerine fıstık serpin. Soğuk olarak servis yapın.
Afiyet olsun

 

BENİMDE TARİFİM VAR