KAYMAÇİNA

6 adet yumurta
6 kahve fincanı tozşeker
4 su bardağı süt
1 paket şekerli vanilin
2-3 parça damla sakızı
Üzeri için:
2 çorba kaşığı kıyılmış badem
HAZIRLANIŞI :
- Yumurta ve tozşekeri çırpın. Üzerine süt, vanilya ve dövülmüş damla sakızını ekleyip karıştırın.
- Hazırladığınız karışımı fırın kaplarına boşaltın. Fırın tepsisine bir bardak kadar su koyup, kapları tepsiye yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında benmari usulü 45 dakika pişirin. Kıyılmış bademle süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Antep Fıstıklı KAYMAÇİNA

MALZEMELER
8 çorba kaşığı un
1 litre süt
6 adet yumurta
1 paket vanilya
1 kahve fincanı tozşeker
1 su bardağı ince çekilmiş antepfıstığı
Şurubu için: 2 su bardağı tozşeker
Bir buçuk su bardağı su
HAZIRLANIŞI
- Unu bir kaba alıp 1 kepçe sütle ezerek karıştırın. Oda sıcaklığındaki yumurtaları ayrı bir kapta köpük halini alıncaya kadar çırpın.
- Kalan sütü derin bir tencereye alıp unlu sütü, yumurta, tozşeker ve vanilyayı ilave edin. Mikserle çırpın.
- Karışımı hafif yağlanmış kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin.
- Şerbeti için tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Koyulaşmaya başladığında ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Şurubu sıcak tatlının üzerine dökün. Kare şeklinde kesip, üzerine fıstık serpin. Soğuk olarak servis yapın.
BENİMDE TARİFİM VAR