KARINCA TATLISI

Malzemeler
4 yumurta,1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı şeker,1 su bardağı süt
1 su bardağı irmik,1/2 su bardağı haşhaş
1 paket kabartma tozu,1 paket venilya,yeterince un
Şerbeti İçin
3 su bardağı su,2,5 su bardağı şeker,1 yemek kaşığı limon
Krema İçin
3,5 su bardağı süt,1 su bardağı toz şeker,1 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un,1 adet yumurta sarısı
- Öncelikle şerbetimizi ocağa koyup 10 dakika pişiriyoruz.
- Kek mantığı ile yumurtaları iyice çırpıp sırası ile şeker, sıvı yağ, sütü ekleyip iyice çırpıyoruz.
- İrmik ve haşhaşı katıp çırpmaya devam ediyoruz. Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekledikten sonra venilyayı da ekleyip çırpıyoruz.
- Yağladığımız kalıbımıza ekleyip daha önceden 170 derecede ısıttığımız fırına atıyoruz.
- Yaklaşık 20-25 dakika sonra pişip pişmediğini konrol ediyoruz. Şerbeti ekleyip çekmesi için bi kenara alıyoruz.
- Krema için bütün malzemeleri tenceremize alıp iyice çırpıyoruz ve ateşe alıyoruz.
- Muhallebi kıvamını alana kadar çırparak pişiriyoruz. Ve tatlımızın üzerine yayıp soğuması için bekletiyoruz.
Afiyet olsun
BENİMDE TARİFİM VAR