HÜNKAR MUHALLEBİSİ

MALZEMELER
1 litre süt
250 gram tozşeker
2 parça damla sakızı
100 gram nişasta
Yeteri kadar su
1 çay bardağı kıyılmış antepfıstığı
Servis için: Böğürtlen ya da vişne sos
Meyve dilimleri, nane

 

HAZIRLANIŞI  

  •  Süt, tozşeker ve damla sakızını bir tencerede karıştırıp ocağa oturtun. Sürekli karıştırarak kaynama noktasına getirin.
  •  Nişastayı akışkan bir kıvam alacak şekilde soğuk suyla açıp, azar azar ve karıştırarak tencereye ilave edin.
  •  Bir-iki dakika sonra kıyılmış antepfıstığını tencereye ekleyin. Kıvam alınca ocaktan alın. 
  • Muhallebiyi soğuk suyla ıslatılmış bir kaba 3 cm kalınlığında dökün. Soğuduktan sonra dilimleyin.
  •  Üzerine hazır böğürtlen sos gezdirin. Meyve dilimleri ve nane ile süsleyerek servis yapın.  
Afiyet olsun

 

BENİMDE TARİFİM VAR