MALZEMELER
1 litre süt
250 gram tozşeker
2 parça damla sakızı
100 gram nişasta
Yeteri kadar su
1 çay bardağı kıyılmış antepfıstığı
Servis için: Böğürtlen ya da vişne sos
Meyve dilimleri, nane
HAZIRLANIŞI
- Süt, tozşeker ve damla sakızını bir tencerede karıştırıp ocağa oturtun. Sürekli karıştırarak kaynama noktasına getirin.
- Nişastayı akışkan bir kıvam alacak şekilde soğuk suyla açıp, azar azar ve karıştırarak tencereye ilave edin.
- Bir-iki dakika sonra kıyılmış antepfıstığını tencereye ekleyin. Kıvam alınca ocaktan alın.
- Muhallebiyi soğuk suyla ıslatılmış bir kaba 3 cm kalınlığında dökün. Soğuduktan sonra dilimleyin.
- Üzerine hazır böğürtlen sos gezdirin. Meyve dilimleri ve nane ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun