KÖPOĞLU

Malzemeler
1 kg patlıcan , Yarım kg domates
4-5 adet sivri biber , 2 diş sarmısak
Yarım kg yoğurt , Tuz
Kızartmak için: Sıvıyağ
Üzeri için:  1 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım çay kaşığı pulbiber

 
 
 
 
HAZIRLANIŞI 
Patlıcanların kabuklarını tamamen soyup irice doğrayın ve acısını alması için tuzlu suya koyun. 10-15 dakika suda bekletip çıkartın ve süzün. Domateslerin kabuklarını soyun. Biber ve domatesleri irice doğrayın. Patlıcan, biber ve domatesleri ayrı ayrı kızartıp kağıt havlu üzerinde süzdürün. Yoğurdu bir kaba koyup sarmısak ve tuzla karıştırın. Üzerine kızarttığınız sebzeleri ekleyip harmanlayın ve servis tabağına alın. Sıvıyağı kızdırıp pulbiberi ekleyin. Bir-iki çevirip ocaktan alın ve tabağın üzerine gezdirip servis yapın.
Afiyet olsun

BENİMDE TARİFİM VAR