Malzemeler
2 su bardağı kuru iç bakla
1 adet soğan , 1 adet havuç
1 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tozşeker , Tuz
Yarım demet dereotu
Yeteri kadar su
Süslemek için:
3-4 dal dereotu , 4 -5 dilim limon
HAZIRLANIŞI
BAKLAYI akşamdan ıslatın. Sabah iyice yıkayıp bir tencereye alın. İnce doğranmış soğan ve havucu baklaya ekleyin. Üzerini 3 parmak geçecek kadar sıcak su, zeytinyağı, tozşeker ve tuz ilave edip orta ateşte pişmeye bırakın. Bakla yumuşayınca ocaktan alın. Ilındıktan sonra robottan geçirin. İnce kıyılmış dereotu ekleyip, ıslak bir tepsiye dökün. Soğuduktan sonra buzdolabında 2-3 saat dinlendirin. Arzunuza göre dilimleyip, servis tabaklarına alın. Dereotu ve limon dilimleri ile süsleyerek servis yapın.