MERCİMEK KÖFTESİ

MALZEMELER
1 su bardağı ince bulgur
yarım su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
2 tatlı kaşığı domates salçası
1 tane kuru soğan
4 dal taze soğan
yarım demet maydanoz
2 çay kaşığı pul biber
yarım çay kaşığı kimyon
karabiber
tuz
      HAZIRLANIŞI
İlk önce mercimeği suda mercimekleri haşlayın. Ardından mercimekleri yumuşadıktan sonra tencerenin içerisine ince bulgur ekleyin. Bu işlemi yaparken tencerenin içinde biraz su kalmış olmasına dikkat edin. Mercimeğin ince bulgur ile karıştırın. Karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını sıkıca kapatın.10-15 dakika kadar hiç açmayın. Soğanı yemeklik olarak doğduktan sonra kısık ateşte bir tavada zeytinyağı beraber soğanlar yumuşayınca ve içerisine alıncaya kadar kavurun. Soğanlar yumuşadıktan sonra salçayı ilave edip biber salçası domates salçası kokusu çıkana kadar kavurup karıştırın. İçerisine kuru baharatları da ekleyip tekrar karıştırın. Mercimekli bulgur temiz geniş bir kaba al aldıktan sonra tavadaki hazırlanmış harcı bu kabın içerisine dökün harcı kıvama gelene kadar iyice birbirine yedirin. Sonrasında ince doğradığınız maydanoz soğan ve diğer malzemelerin hepsini birleştirerek tekrar yoğurup köfte şeklinde şekil verip servis tabaklarına alabilirsiniz. Mercimek köftesinin yanında marul da çok güzel bir lezzet katar. Afiyet olsun

BENİMDE TARİFİM VAR