HAVUÇLU RULO SALATA                                         

Havuçlu Rulo Salata

 

MALZEMELER : 1 kg havuç 4 adet yumurta 5 kaşık un 1 tatlı kaşığı tuz ara malzemesi; 400 gr süzme yoğurt 200 gr süzme beyaz peynir 1/2 demet dereotu 1-2 diş sarımsak Tuz, arzu edilirse pul biber

 Hazırlanışı:    Havuç rendelenip az yağda pişene kadar kavrulur. İçine 1 çay bardağı sıcak su eklenip, su çekilene kadar pişirilmeye devam edilir. Tuz da ilave edildikten sonra soğumaya bırakılır.Dört yumurtanın beyazı kar gibi olana kadar çırpılır.

Yumurtaların sarıları ve un havuçlara eklenip blendırdan geçirilir. Önceden kar haline getirilen yumurta beyazları da bu karışıma yavaş yavaş eklenip tahta bir kaşıkla karıştırılır.Hazırlanan bu hamur, yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine düzgünce dökülüp önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 15 dk. pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz yağlı kağıt yardımıyla rulo haline getirilip soğumaya bırakılır.Ayrı bir yerde beyaz peynir ezilip süzme yoğurtla karıştırılır. İçine tuzla dövülmüş 1-2 diş sarımsak ve ince kıyılmış dereotu eklenir.Soğuyan rulo kek kırmadan yavaşça açılarak içine hazırlanan yoğurtlu karışım sürülür ve tekrar rulo olarak sarılır.

Salatanın üzeri streç film ile kaplanıp bir gece dolapta bekletildikten ( Misafir gelmeden önceki gün atın dolaba ) sonra dilimlenerek servis edilir.                                                       

                             Afiyet olsun..

 
 
 

 

 

 

 

 

 

BENİMDE TARİFİM VAR