Enginarlı Sebze Salatası

Malzemeler
2 enginar
300 gr brokoli
300 gr karnabahar
1 tavuk göğüs fileto
1 havuç
2 kırmızı biber
2 dal taze sarımsak
2 dal taze soğan
1 su bardağı konserve mısır
1 çay bardağı zeytinyağı,1 limon,tuz
300 gr brokoli
300 gr karnabahar
1 tavuk göğüs fileto
1 havuç
2 kırmızı biber
2 dal taze sarımsak
2 dal taze soğan
1 su bardağı konserve mısır
1 çay bardağı zeytinyağı,1 limon,tuz
Hazırlanışı
- Enginarları temizleyip, tencereye alın ve limonlu suda yumuşayana kadar haşlayın.
- Karnabahar ve brokoliyi iyice yıkayıp, parçalara ayırın ve kaynar tuzlu suda 10 dakika haşlayın.
- Göğüs etini bir tencereye alın ve haşladıktan sonra zar şeklinde doğrayın.
- Kırmızı biberlerin çekirdeklerini temizleyin ve havucu yıkayıp, kazıyın.
- Kırmızı biberleri ince ince, havuçları da küp küp kesin.
- Taze soğan ve sarımsakları temizleyip, ince ince kıyın.
- Sebzeler soğuduktan sonra tavuklarla birlikte derin bir kaseye alın.
- Mısır, tuzz, zeytinyağı ve limon suyunu üzerine döküp, hepsini karıştırın.
- Salatayı servis tabağına alın ve servis yapın.
BENİMDE TARİFİM VAR