Çin SALATASI

 

 Malzemeler:  2 Su bardağı pirinç,1 Kahve fincanı dolmalık fıstık,3 Su bardağı kaynar su,2-3 Yemek kaşığı sıvı yağ,2 su bardağı Garnitür,1/2 Çay bardağı zeytinyağı,1 su bardağı mısır konservesi,1 Demet dereotu (ince doğranmış),1 Demet maydanoz (ince doğranmış),8-10 Tane kornişon turşu (ufak doğranmış),3 sap taze soğan (ince doğranmış) , Tuz, Karabiber, Pul Biber,3 Tane havuç (rendelenmiş ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile kavrulmuş)

Hazırlanışı : Pirinci 20 dakika ılık suda bekletiyoruz.2 kaşık sıvı yağda fıstıkları kavurup, ardından 3-4 dakika pirinçleri kavurup, 3 bardak kaynamış suyu ve tuzunu koyup, kısık ateşte pişiriyoruz.Pilav soğu yunca havuç hariç tüm iç malzemeyi ve 1/2 çay bardağı yağını koyu yoruz.Kalıbı streç filmle kaplayıp en alta kavrulmuş havucu, üstüne malzemeli pilavı koyup kaşıkla bastırıyoruz.1 saat buzdolabında bekletip, servis tabağına ters çevirerek,zevkinize göre süsleyerek  servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun

BENİMDE TARİFİM VAR