SAFRANLI PİLAV

      

       Malzemeler  : 2 su bardağı pirinç,2 yemek kaşığı dolmalık fıstık,2 yemek kaşığı tereyağı,1 yemek kaşığı zeytinyağı,2 su bardağı kaynar su,1 çay kaşığı safran ,Tuz.

      Hazırlanışı : Pirinçleri 1 saat önceden sıcak suya koyup ıslatın.Pilav tenceresine yağları koyun. Pirinçleri yıkayıp suyunu iyice süzdürün. Safranı 1 bardak sıcak suya koyup renginin çıkmasını sağlayın.Fıstıkları yağda rengi dönene kadar kavurun. Fıstıkların rengi dönmeye başlayınca pirinçeri ve tuzu ilave edin. Pirinçler şefeflaşana kadar kavurun. Daha sonra 1 bardak safranlı suyu ve diğer suyu ekleyip ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirin. 5-10 dakika  dinlendirip servis yapın.

Afiyet olsun

BENİMDE TARİFİM VAR