PERDE PİLAV

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pilav malzemeler: 2 su bardağı pirinç,4 çorba kaşığı tereyağı,2 su bardağı su,2 tatlı kaşığı tuz .
Hamur malzemeler: 1 tane yumurta,1 çorba kaşığı yoğurt,2 çorba kaşığı sıvı yağ,1 çay kaşığı tuz,1 çay kaşığı kabartma tozu,Aldığı kadar un
Diğer malzemeler: 1 tavuk göğüs,½ paket tereyağ,250 gr. tuzsuz badem,
150 gr. dolmalık fıstık,1 çay kaşığı tarçın,1 çay kaşığı yenibahar,1 çay kaşığı kara biber.
===========================================================
Hazırlanışı: Pirinç yayvan bir kapta 1tatlı kaşığı tuz ve kaynamış su ilave edilerek 4 saat bekletilir,bol su ile yıkanarak süzgeçe alınır,tencerede yağ eritilerek su ilave edilir, kaynayınca pirinç ve tuz eklenerek kısık ateşte pişirilir.
Hamurun hazırlanışı: Bir kapta yumurta, yoğurt, yağ, tuz, kabartma tozu, un yoğrulur ve dinlendirilir.
Perde pilavın hazırlanışı:Tavuk haşlanarak küçük parçalara ayrılır.Derin bakır tencereye tereyağ sürülür, kabukları çıkartılmış bademler yapıştılır.
Hazırlanan hamurun 3/4 ü( 4 te biri arılacak ) merdane ile açılarak bademlerin üzerine kalıba kenarından biraz dışarıda kalacak şekilde yerleştirililir.Pişmiş olan pilava baharatlar,yağda kavrulmuş fıstık ve badem eklenerek karıştırılır.Hazırlanmış pilavın birazını hamurun üzerine yerleştirilir.Tavuğun birazı pilavın üzerine yerleştirilir.Bu şekilde üç kat yerleştirilir.Hamurun kenarları kapatılır.Hamurdan ayrılan parça merdane ile açılır. Pilavın üzeri kapatılır.Fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun
BENİMDE TARİFİM VAR