Kayısılı Havuçlu Etli Pilav

MALZEMELER
300 gram kuşbaşı kuzu eti
1 adet büyük boy havuç
6 adet kuru kayısı
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
Yeteri kadar su
Bir buçuk su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı kuşüzümü
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tarçın,Tuz,Karabiber

 

       HAZIRLANIŞI

  • Eti tencereye koyun ve kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin. 
  • Daha sonra üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyin ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  •  Diğer taraftan iri doğranmış havuç, kayısı ve soğanı tereyağında 5-6 dakika soteleyin. 
  • Üzerine kuşüzümü, tozşeker, tarçın, tuz ve karabiber ilave edip, kısık ateşte 10 dakika pişirmeye bırakın.
  •  İçine yıkanmış ve süzülmüş pirinç ile 2 su bardağı sıcak su ekleyip, kısık ateşte 20 dakika pişirin. P
  • iştikten sonra 10 dakika demlenmeye bırakın ve sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun

 

BENİMDE TARİFİM VAR