İstanbul Pilavı

 

MALZEMELER :3 su bardağı pirinç,4 yemek kaşığı tereyağlı margarin 4,5 su bardağı tavuk suyu,Yarım su bardağı bezelye,2 yemek kaşığı şam fıstığı,1 adet havuç,Tuz, karabiber.

HAZIRLANIŞI : Havucun kabuğunu kazıyıp, haşlayın. Tavla zarı büyüklüğünde doğrayın.Yayvan bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağlı margarini kızdırıp, içine bir süzgecin içinde nişastası gidene kadar yıkadığınız pirinçleri ve az tuz ilave edin, bir taşım kavurun.

Daha sonra içine tavuk suyunu, haşlanmış bezelyeleri, tuz ve karabiberi ilave edip, karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını açmadan pirinçler göz göz olana kadar kısık ateşte pişirin.Ayrı bir tavada kalan 2 yemek kaşığı tereyağlı margarini kızdırıp, içine doğranmış havuçları, şam fıstığını, tuz ve karabiberi ilave edip, bir taşım kavurun.Demlenen pilava harcı ilave edip biraz karıştırıp servis edin.

Afiyet olsun

 

 

BENİMDE TARİFİM VAR