BAYAT EKMEK MANTISI

                                          MALZEMELER                                 
1 adet bayat ekmek
3-4 dilim kurumuş ekmek
1 adet yumurta
1 çay tabağı kıyma
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Pul biber
Sıvı yağ (kızartmak için)
Sarımsaklı yoğurt (üzeri için)
 Hazırlanışı :Bayat ekmeği akan suya tutup hafifçe nemlendirin, çok ıslatmayın.Bayat ekmekleri yoğurma kabımıza   alıp elinizle parça parça yapın.3-4 dilim kuru ekmeği galeta unu gibi robotta incecik çekin.Bayat ekmekleri iyice yoğurduktan ve hamur haline   getirdikten sonra yumurtayı kırın ve baharatları zevkinize göre atın.Kıymayı da ekleyerek karıştırın ve çıtırlık vermesi için galeta ununu    ilave edin (Soğanlı olacaksa galeta ununa gerek yok).Hamur tamamen hazır olduğunda bir kase su alın ve elinizi ıslatarak top top köftecikler  yapın.Eğer kızartmak istemiyorsanız bir kuru soğanı yağda soteleyip kıymayı da kavurarak az domates ilavesi ile pişirip ekmek hamuruna  ilave edin.Bu şekilde yoğurup kızartmadan da köfteler yapabilirsiniz.Hazırladığınız köfteleri kızgın yağda kızartarak havlu kağıt serili tabağa  alın.İçlerini çekmeleri için tavanızı ara ara sallayarak kızartın.Servis zamanı sarımsaklı yoğurt hazırlayıp üzerine kırmızı biberli yağ gezdirin.
 Çıtır çıtır, ister sade ister yoğurtlu yenebilecek bayat ekmek mantıları hazır!

BENİMDE TARİFİM VAR