AYVALI ZENCEFİLLİ PİLAV

      Malzemeler: 1 su bardağı pilavlık pirinç,1 yemek kaşığı tereyağı,1 yemek kaşığı sıvıyağ, yarım ayva,yarım yeşil elma,,yarım havuç,1 yemek kaşığı kuş üzümü,1 yemek kaşığı kuru üzüm,1 tatlı kaşığı zerdeçal,1 tatlı kaşığı portakal rendesi,1 çay kaşığı toz zencefil,tuz,1,5 su bardağı sıcak su.

     Hazırlanışı: Pirinci ılık su ile ıslatın ve 10 dakika kadar dinlendirin. Dinlenen pirinçleri suyunun süzülmesi için süzgece alın.Elma, ayva ve havucu tavla zarı büyüklüğünde küp küp doğrayın. Tencereye sıvıyağı ve tereyağını alarak eritin. Doğradığınız meyveleri, üzümleri ve portakal kabuğu rendesini tencereye ekleyerek 5 dakika kadar orta ateşte kavurun.  Süzdüğünüz pirinci ve toz baharatları ekleyerek 1 dakika daha kavurun.4- 3 su bardağı sıcak su ekleyerek tencerenin kapağını kapatın ve pilav suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Sıcak servis yapın.  

Afiyet olsun...

            AYVALI PİLAV      İstanbul Pilavı    ALİPAŞA PİLAVI   PERDE PİLAV        Mısırlı PİLAV      SAFRANLI PİLAV   BUHARA PİLAVI    ACEM PİLAVI

BENİMDE TARİFİM VAR