ALİPAŞA PİLAVI

6-8 kişilik
MALZEMELER : 1/2 kg pirinç,3.5 su bardağı etsuyu veya tavuksuyu ( yoksa ne yapalım sadece su ),200gr kıyma ,1 dilim bayat ekmek içi,1 kahve fincanı çamfıstığı,6 çorba kaşığı tereyağı,yeteri kadar tuz ve karabiber.
HAZIRLANIŞI :
Pirinçleri yıkayıp süzdükten sonra (aceleniz yoksa 1 saat ılık tuzlu suyun içine bırakın) ,tencereye konulan 4 kaşık tereyağında
4-5 dakika kavrulur.Kaynar durumdaki etsuyuna yeterince tuz eklenip 3 dakika kadar kaynatılır,kapağı örtülerek orta ateşte 15-20 dakika pişirilir,diğer taraftan bayat ekmek içimiz ıslatılıp ufalandıktan sonra kıyma ,tuz ve karabiberle yoğrularak fındık büyüklüğünde köftecikler yapılır.ve 2 kaşık tereyağında güzelce kızartılır.
Dinlendirilmiş pilav servis tabağına ters çevrilerek konur,üzerine köfteler ( isteğe bağlı domates ve baharat sosu ile karıştırılıp)
ve fıstıklarla servis yapılır.
Afiyet olsun.
BENİMDE TARİFİM VAR