ACEM PİLAVI

 Malzemeler : 1 su bardağı baldo pirinç,1 tavuk suyu,1 adet tavuk göğsü,50 gram yağ
Yarım demet maydanoz,8 adet yumurta,1 çorba kaşığı dolmalık fıstık,Yeteri kadar su
2 su bardağı haşlanmış bezelye,2 adet orta boy domates,3-4 adet sivri biber,Tuz, karabiber.
Hazırlanışı : İlk olarak tavuğu haşlayıp elinizle didikleyin ve kenara alın. Yağı bir tencereye alıp kızdırın. Üzerine yıkanıp süzülmüş pirinci ve dolmalık fıstığı ekleyip,  pembeleşene ka dar kavurun. Daha sonra üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su   ve tavuk suyu ekle yin. Tuz ve karabiber ilave edin. Didiklenmiş tavuk etini katın. Pilav suyunu  çekene kadar pişirin. Altını kapatıp üzerine kıyılmış maydanoz ekleyin. Pilavın üzerine  kağıt havlu koyup kapağı kapalı olarak, 10 dakika demlenmeye bırakın. Diğer taraftan  yumurtaları çırpıp, her birinden birer adet omlet yapın. Omletler hazır olunca bir tanesini alıp, bir kasenin içine yerleştirin. Ortasına pilav koyup kenarlarını toplayın ve ters çevirerek bir fırın tepsisine yerleştirin. Kalan omletleri de bu şekilde  hazırlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 10 dakika pişirin. Haşlanmış bezelye, domates ve biber dilimleri eşliğinde servis yapın.                                                                                                                                       Afiyet Olsun. ..

 

BENİMDE TARİFİM VAR