PÜRELİ ROSTO

  MALZEMELER : 750 gr dana bonfilesi,2 çorba kaşığı margarin,1 adet    havuç,1 adet soğan,1 adet kereviz,1 çorba kaşığı salça,1 çorba kaşığı  un,7-8 bardak etsuyu veya su,4-5 adet patates,1,5 çay bardağı süt,2 çorba kaşığı  tereyağı,Tuz,Karabiber.
  HAZIRLANIŞI :Yayvan bir tavada sıvı yağı kızdırın.Eti kızgın yağda arkalı önlü her tarafı nar gibi oluncaya dek kızartın.Bu ara her çevirişte ete tuz ve karabiber ekin.Kızartma işlemi bitince tencereden alıp, başka bir yayvan tencereye aktarın.Kızartma yağına margarin veya tereyağı ekleyip  küçük küçük doğranmış soğanı tavla zarı iriliğinde doğranmış havuç ve kerevizi ilave edin ve hafifçe kavurun.Daha sonra salçayı ekleyip 1-2 kez   çevirdikten sonra suyu et suyu ekleyerek bir taşım kaynatın.Etin üzerine bu karışımı döküp, ağır ateşte ve kapağı kapalı olarak 15-20 dakika pişirin. Et piştiğinde  dilimleyerek alın,patates püresi  eşliğinde servis yapın.                                                                                                                                                                                                                                                       Afiyet olsun     

BENİMDE TARİFİM VAR