HÜNKAR BEĞENDİ

Patlıcan sosu için:3 adet bostan patlıcan,2 su bardağı süt,2 kaşık un,2 kaşık tereyağ,Bir tutam tuz
Beğendisi için:Patlıcanları ocağın üzerinde yüksek ateşte közleyelim.2 kaşık tereyağı eritip unu kavuralım. Sütü azar azar ilave edelim. Topak olmaması için hızlıca karıştıralım. Tuzunu ilave edelim. Patlıcanlarıda ekleyip ocağın altını kapalım.
HAZIRLANIŞI :Eti bir tencereye alalım, suyunu çekene kadar pişirelim. Yağını ve ince kıyılmış soğanını ilave edip kavuralım. Salçayı ve sivri biberleri de ilave ederek kavurmaya devam edelim.Daha sonra kalan malzemeleri ve 1 bardak sıcak su ekleyip iyice pişirelim.Servis yaparken önce beğendisini tabağa alalım daha sonra üzerine etini koyup sıcak servis edelim.
Afiyet olsun..
BENİMDE TARİFİM VAR