ETLİ PIRASA DOLMASI

Diğer yandan bir kaba kıymayı koyun. Üzerine ince ince doğranmış soğanı, maydanoz, dereotu, yıkanmış pirinci, salça, tereyağı, tuz ve karabiberi ekleyip, eliniz ile karıştırın.Daha sonra pırasaları tencereden alın. Soğumaya bırakın. Ardından pırasaları bıçak ile ortadan kesin. Tezgah üzerine tek tek yapraklarını ayırın. Yaprakların uç kısımlarına kıymalı harçtan koyup, rulo veya muska şeklinde sarın. Hazırladığınız etli pırasa dolmalarını tencere içine dizin.Diğer yandan küçük bir tava içine 1/2 yemek kaşığı tereyağı koyun. Üzerine 1/2 yemek kaşığı salça ekleyip, kavurun. Salçalı karışımı etli pırasa dolmasının üzerine gezdirin. 1 su bardağı kadar da sıcak su ilave edin,üzerine porselen bir tabağı ters çevirip, kapatın. Ardından tencerenin kapağını kapatıp, kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşe alıp, yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirin.Servise hazır..
Afiyet olsun
===============================================================================================================
ZEYTİNYAĞLI PIRASA DOLMASI

Hazırlanışı : Pırasaların kalın olmasına dikkat ediyoruz. Pırasaları bir karış boyunda kesiyoruz. Bıçağı yarıya kadar batırıp uzunlamasına yarıyoruz. Pırasaların orta göbek kısmını alıyoruz. Tencerenin içine su koyuyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz. Pırasaları bir dakika haşlıyoruz, sonra süzelim.
İç Harcı : Kuru soğanı ince ince doğrayalım,pirinci ilave edelim.. Üzerine biber salçası, dereotu, maydanoz, taze nane, fesleğen, karabiber, tuz koyup karıştıralım. Pırasanın uç kısmına bir tatlı kaşığı ya da çorba kaşığı koyup muska şeklinde (veya haşlamadan kesilip içi boşaltılan pırasaları doldurarak )saralım. Tencerenin alt kısmına halka kesilmiş havuç ve artan pırasa saplarını yayalım,tuz, şeker ilave ediyoruz. Pırasalarımızın üzerine tabak kapatalım. Kapağı kapattıktan sonra suyu ilave edelim. İç harç çiğ olduğu için suyu biraz fazla ilave edelim,kısık ateşte pişirelim. Piştikten sonra soğumaya bırakalım, servis tabağına alıyoruz. Arzunuza göre ,limon, dereotu, maydanoz ve taze naneyle süsleyin.
Afiyet olsun.
BENİMDE TARİFİM VAR