ISPANAKLI KÖFTE

Malzemeler

Köftesi İçin:

500 gr köftelik kıyma,
1 adet yumurta,1 adet soğan,Galeta unu,
1/2 paket kabartma tozu,Tuz,Karabiber.
İçi İçin:

Yarım kg ıspanak,2 adet sarımsak,1 küçük soğan,
1 adet kırmızı biber,1 yemek kaşığı tereyağı,
Tuz,Karabiber.
Sosu İçin:

1 büyük kase domates sosu,1 tatlı kaşığı domates salçası,
1 tatlı kaşığı acı biber salçası,1 adet kırmızı biber,
1 adet yeşil biber,1 yemek kaşığı tereyağı,
1 çay kaşığı sirke,Tuz,Karabiber.
Garnitürü İçin:
4 – 5 adet patates,Karabiber,Tuz,Sıvı yağ.

İçi için: ıspanakları iyice yıkayalım.
Tencereye su koyalım ve kaynatalım.
Kaynayan suyun içine ıspanakları atıp, 1-2 dakika haşlayıp, soğuk su içerisine koyalım ve daha sonra suyunu süzdürelim.
Soğanı, sarımsakları, kırmızı biberi küp şeklinde doğrayalım.
Geniş bir tavaya tereyağını, sarımsakları, soğanı koyalım ve kavuralım.
Sonra ıspanakları ilave edip, kavurmaya devam edelim.
Daha sonra kırmızı biberi ilave edip, karıştıralım.
Son olarak tuzunu, karabiberini ilave edip, iyice karıştıralım.

Köftesi için; bir kabın içerisine kıymayı, tuzu, karabiberi, galeta ununu, yumurtayı, kabartma tozunu koyalım.
Soğanı rendeleyelim, suyunu sıkıp kıymanın üzerine ilave edelim ve iyice yoğuralım.
Harçtan portakal büyüklüğünde parçalar koparalım.
Buzdolabı poşetini ortadan ikiye keselim ve tezgahın üzerine serelim.
Köftelerin poşete yapışmaması için elimizi biraz suyla ıslatalım.
Sonra bir parça köfteyi buzdolabı poşetinin üzerine koyup, poşetin diğer yarısını köftenin üzerine kapatalım ve elimizle ya da merdaneyle köfteyi inceltelim.
Daha sonra ıspanaklı harçtan köftenin üzerine koyup, poşet yardımıyla köfteyi rulo şeklinde saralım.
Hazırladığımız köfteleri fırın tepsisine dizelim ve sosu hazırlamaya başlayalım.(köfteler bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım)

Sosu için; kırmızı biberi, yeşil biberi küp şeklinde doğrayalım.
Tavaya tereyağını koyalım ve eritelim.
Küp küp doğradığımız kırmızı biberi ve yeşil biberi ilave edip biberleri soteleyelim.
Sonra domates sosunu, domates salçasını, acı biber salçasını ilave edip, orta ateşte kaynatalım.
Tuzunu ve karabiberini ilave edip iyice karıştıralım ve domatesler suyunu çekene kadar pişirelim.
Ocaktan almamıza yakın 1 çay kaşığı sirke ilave edip, 1-2 taşım kaynatıp, ocaktan alalım.

Garnitürü için; patatesleri soyalım ve halka şeklinde doğrayalım.
Tepsiye doğradığımız patatesleri yerleştirelim.
Patateslerin üzerine karabiberle tuzu serpelim ve üzerine biraz sıvı yağ gezdirip, iyice karıştıralım.
Önceden ısıtılmış 170° fırında patatesler kızarana kadar pişirelim.

Patatesler piştikten sonra köfteleri pişirelim.
Fırın tepsisine dizdiğimiz köftelerin üzerine sıvı yağ gezdirelim.
Önceden ısıtılmış 200° fırında ıspanaklı köfteler kızarana kadar pişirelim.

Köfteler piştikten sonra, kızaran patatesleri servis tabağının kenarına dizip, ortasına hazırladığımız sosu dökelim ve sosun üzerine köfteleri yerleştirip servis yapalım.

 

BENİMDE TARİFİM VAR