DALYAN KÖFTE

Malzemeler :
1 kg. kıyma (orta yağlı),
2 adet havuç,4-5 dilim ekmek içi,
1 su bardağı bezelye,
1 adet soğan,1/2 demet dereotu
5 adet yumurta,2 çorba kaşığı margarin , Tuz,Karabiber,Köfte baharı.
HAZIRLANIŞI :Havuçların kabuklarını kazıyarak yıkayın. Bezelyelerle birlikte yumuşayana dek pişirin. 4 yumurtayı katı olacak şekilde haşlayın.Köfte için; soğanı bir kaba rendeleyin. Ekmek içlerini ıslatın. Yumuşadığında fazla suyunu sıkarak atın içine, karabiber, köfte baharı ve tuz ekleyip, soğan ve bir yumurta ile birlikte karıştırın. Kıymayı ilave edin ve iyice yoğurun. Elinizle bastırarak dikdörtgen bir şekil alana dek düzleştirin. Ortasına haşlanmış ve küp küp doğranmış havuç, bezelye ve katı yumurtaları her yere eşit oranda gelecek şekilde dizin.. Eti kapatarak rulo yapın.Kenarlarını bastırarak açılmasını önleyin. Hazırladığınız ruloyu, alüminyum folyoya sarın. Borcam dikdörtgen tepsiye koyup, en az 1 saat pişirin. Bu sürenin sonunda folyoyu açarak pişip pişmediğini kontrol edin. Pişince fırından çıkartın ve dilimleyerek Borcam’ınızda servis yapın.
Not : Dilerseniz, üzerine salçalı, domatesli sos dökerek servis yapabilirsiniz.
BENİMDE TARİFİM VAR