1 çay bardağı kırık pirinç,1 yumurta,2 su bardağı yoğurt,2 çorba kaşığı un,Tuz. Üzerine:2 çorba kaşığı tereyağı,İki çorba kaşığı kuru nane
– Pirinci 3 su bardağı su ile ateşe koyun.– Yumuşayana kadar haşlayın.– Ayrı bir kapta yumurta, yoğurt, un ve 1 su bardağı suyu iyice çırpın.
– Tenceredeki sıcak pirinç haşlama suyuyla ılıştırın. Bir yandan da karıştırarak tencereye ilave edin.
– Karıştırmayı sürdürerek bir taşım kaynatın.– En son tuzunu ilave edin.
– ( İsteğe bağlı )Tereyağını kızdırıp naneyi ekleyin. Hemen ateşten alın.– naneli yağı yayla çorbasına katın, karıştırın.
– Çorbanız servise hazır..Afiyet olsun.