İNEGÖL KÖFTE

 
                        Malzemeler
- 1 kilogram dana döşünden kıyma ( 2 kez çektirin )
– 2 adet orta boy kuru soğan
– 1 yemek kaşığı limon suyu
– 1 yemek kaşığı tuz
– Yarım su bardağı su
– Yarım su bardağı bayat ekmek içi ( ufalanmış )
– 1 Yemek kaşığı karbonat
 
 
 

Hazırlanışı : Geniş bir kap içerisine ufalanmış ekmeğimizin içini, yardım su bardağı suyu, ve 1 kilogram dana kıymamızı koyarak tuz da ekiyoruz. 10 dakika kadar yoğuruyoruz. 1 gece köfte harcımızı buzdolabında bekletiyoruz. Sonra ise karbonat ile limon suyu karıştırılır ve köpürtülür. Kıymanın üzerine bu dökülür.

 

BENİMDE TARİFİM VAR