TAS KEBABI

500 gram kuşbaşı kuzu eti
2 adet soğan, 1 demet maydanoz
Yarım demet nane
2 çay kaşığı anason
1’er çay kaşığı tarçın ve kakule
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber
2 adet soğan, 1 demet maydanoz
Yarım demet nane
2 çay kaşığı anason
1’er çay kaşığı tarçın ve kakule
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber
Pilav için: 2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı sıcak su, tuz
HAZIRLANIŞI
- Soğanı küp küp doğrayın. Maydanoz ve naneyi ince kıyın. Anason ve kakuleyi havanda dövün.
- Eti bir kaba alıp soğan, maydanoz, nane, anason, tarçın, kakule, tuz ve karabiberle harmanlayıp buzdolabında 4-5 saat dinlendirin.
- 2 Pilav için pirinci ılık tuzlu suda 1 saat bekletin. Dinlenen eti ısıya dayanıklı yuvarlak küçük bir kabın içine koyup, yayvan bir tencerenin ya da derince bir tavanın tam ortasına alın. Eti koyduğunuz kabın üzerine bir ağırlık yerleştirin.
- Yarım su bardağı sıcak su ve 2 çorba kaşığı tereyağını tencereye ilave edip, ocağa oturtun. Kısık ateşte, azalırsa su ilave ederek 2 saat pişirin. 3 Pilav için aynı tencereye, etin üzerini hiç açmadan 2 su bardağı kaynar su ve 2 çorba kaşığı tereyağı ekleyin.
- Suda beklettiğiniz pirinci süzüp, etin üzerine kapattığınız kabın etrafına yayın. Tuzunu ayarlayın. Tencerenin kapağını kapatıp, pirinç suyunu iyice çekene dek pişirin.
- Daha sonra etin üzerindeki kabı çıkarıp, pişirdiğiniz kapla servis yapın.
Afiyet olsun
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
YUFKALI TAS KEBAP

500 gram küçük kuşbaşı et
2 adet soğan
2 adet havuç
2 adet patates
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı pirinç
1 adet yufka
1 çay kaşığı yenibahar
HAZIRLANIŞI
- Pilav için tencerede pirinç, tereyağı ve suyu koyup pişmeye bırakın.
- Tencereye doğranmış soğan ve etleri koyup suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin.
- Bu arada sebzeleri küp doğrayıp üzerine ilave edin. Yenibahar, tuz ve karabiber ilave edip suyunu verin. 15 dakika pişirin.
- Yufkayı kek kalıbına koyup içine pişen pilavdan biraz koyup daha sonra eti tekrar pilav şeklince pasta gibi döşeyin. Kalıbın dışında kalan yufkaları üzerine kapatıp fırına verin ve üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun
BENİMDE TARİFİM VAR