PORTAKALLI BONFİLE

 
MALZEMELER
5 dilim bonfile (ince şeritler halinde doğranmış)
2 adet büyük portakal
3 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı susam yağı
2 adet orta boy havuç
3 dal taze soğan
2 çorba kaşığı soya sos

 
 
 
        HAZIRLANIŞI
  • Kabuklarını rendenin ince tarafı ile rendelediğiniz portakalların suyunu, ince şeritler halinde kesilmiş bonfile parçalarının üzerine koyun ve yarım saat dinlendirin.
  •  Daha sonra marine suyunu bir başka kaba alarak, etleri hafif kızdırılmış sıvıyağ ve susam yağında pembeleşene kadar kavurun.
  •  Daha sonra yine ince şerit şeklinde doğranmış havuçları ekleyin ve kavurmaya devam edin. 
  • Taze soğanları, yeşil kısımları da dahil olacak şekilde kıyın ve tavaya ekleyin. Yaklaşık 10 dakika kavurduktan sonra soya sos ve marine suyunu da ilave ederek, 10 dakika daha kısık ateşte pişirmeye devam edin. 
  • Pilav,patates püresi veya makarna ile salata eşliğinde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun

BENİMDE TARİFİM VAR