MANİSA KEBABI

MALZEMELER
3 çorba kaşığı margarin
750 gr kuşbaşı kuzu eti
1 adet soğan,1 adet havuç
2 adet patates
200 gr mantar
Tuz,karabiber,kekik
krep hamuru için:
3 adet yumurta,2 su bardağı süt,2 su bardağı un
sıvı yağ,8 dilim kaşar peyniri,2 adet domates,6 adet sivribiber

 
 
        HAZIRLANIŞI
  • Eti ve piyazlık doğranmış soğanı etler suyunu bırakıp çekene kadar 3 çorba kaşığı margarinde kavuralım.
  • Havuçları halka halka dilimleyelim,3 dakika daha kavuralım.
  • Kuşbaşı doğranmış patatesi ve dörde bölünmüş mantarları ekleyip,pişirmeye devam edelim.
  • Biraz su ilave edip,ağır ateşte yumuşayana dek pişirelim,tuz ve biberini ilave edelim.
  • Krep için yumurtalar, un,süt,tuz ve sıvı yağı mutfak robotunda karıştıralım.
  • Teflon tavayı yağlayalım,krep hamurundan 1 kepçe alıp tavaya dökelim. Tavayı sürekli sallayarak hamuru tavaya yayalım.
  • İki yüzünü de pişirelim.Bütün krepleri pişirdikten sonra Kreplerden birini çukur bir kaseye yerleştirelim.
  • Kenarlarını sarkıtalım.Ilık kebaptan delikli bir kepçe ile alıp,krebin ortasına koyalım.Krebi bohça biçiminde toplayalım.
  • Kaseyi hafifçe yağlanmış küçük bir tepsiye ters çevirelim.Diğer krepleri de aynı şekilde tepsiye koyalım.
  • Üzerlerine kaşar dilimlerini yerleştirelim,biber,domates,maydonoz ile süsleyelim.
Afiyet olsun

BENİMDE TARİFİM VAR