KUZU TANDIR

 
 
MALZEMELER

2 adet kuzu kol
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
Yarım su bardağı sıcak su
Tuz

 

 

          HAZIRLANIŞI 

  • Kuzu kolları oynak yerlerinden 3'er parçaya ayırıp bir fırın tepsisine yerleştirin. 
  • Zeytinyağı, limonsuyu ve tuzu bir kapta karıştırıp kuzu kolların üzerine sürün. 
  • Tepsiyi önceden ısıtılmış 130 derece fırına verin. Her yarım saatte bir alt üst ederek bir buçuk saat pişirin.
  •  Bu sürede et suyunu salıp yeniden çekecektir. Sürenin bitiminde tepsiye sıcak suyu ekleyin. 
  • Üzerini alüminyum folyo ile kapatarak bir saat daha pişirin. 
  • Pilavla servis yapın.

 

BENİMDE TARİFİM VAR