KUZU KÜLBASTI  

 MALZEMELER
  500 gr kuzu külbastı
   2 patlıcan
   1 kırmızı dolmalık biber
   1 sarı dolmalık biber
   1 çay bardağı zeytinyağı
   6 diş sarımsak,   1 domates,   2 sivri biber
   Tuz,   Kırmızı pul biber,Kekik,  10 gr tereyağ

 
         
     HAZIRLANIŞI  
Kuzu butlarını ince dilimler halinde kesin. Bir kapta zeytinyağı, 2 diş kıyılmış sarımsak, kekik ve tuzu karıştırıp etleri bu karışımda ,
1 saat marine edin. Garnitürü için, sarı ve kırmızı biberlerle, kabukları soyulmuş patlıcanları kuşbaşı doğrayın. 
Bir tavada teryağınızı ısıtın. Kalan sarımsakları iri dövüp, biberlerle patlıcanları da ilave ederek soteleyin.
Baharatlarla tatlandırın. Servis tabağına alın.
 Etleri ızgarada pişirin. Patlıcanların üzerine yerleştirin. Domates ve sivri biberleri közleyerek servis tabağına alın. 

İsteğe göre ( yanında sebzeli  bir pilav ile mesela) servis yapın.
Afiyet olsun


 

 

BENİMDE TARİFİM VAR