Fırında DANA ANTRIKOT

MALZEMELER
1 ya da 1,5 kg. dana ANTRİKOT VEYA BONFİLE
1 çorba kaşığı hardal
1 baş sarımsak
4 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Et hardal karabiber ve tuzla ovulur. Sarımsakların kabukları soyulur.Et çeşitli yerlerinden ince ve uzun bir bıçakla delinir ve deliklere sarımsaklar yerleştirilir. Derin bir tencereye sıvı yağ dökülüp ateşe konur. Yağ kızdıktan sora et sürekli çevirerek 2-3 dakika kadar kızartılır. Böylece etin suyu içinde kalır. Et pembeleştikten sora fırın tepsisine alınıp 250 derecede pişirilir. 10-15 dakika 250 derecede piştikten sonra ısı 150 derece olarak ayarlanır. Etin üstüne su serpilir ve arada sırada tepside biriken suyla ıslatılır. Gerekirse alüminyum folyosu ile bir süre örtülebilir,pişince ince dilimlere kesilip servis tabağına, haşlanmış havuç, ıspanak ve patates veya isteğinize bağlı garnitürlerle ile servise hazırlanır.
Et hardal karabiber ve tuzla ovulur. Sarımsakların kabukları soyulur.Et çeşitli yerlerinden ince ve uzun bir bıçakla delinir ve deliklere sarımsaklar yerleştirilir. Derin bir tencereye sıvı yağ dökülüp ateşe konur. Yağ kızdıktan sora et sürekli çevirerek 2-3 dakika kadar kızartılır. Böylece etin suyu içinde kalır. Et pembeleştikten sora fırın tepsisine alınıp 250 derecede pişirilir. 10-15 dakika 250 derecede piştikten sonra ısı 150 derece olarak ayarlanır. Etin üstüne su serpilir ve arada sırada tepside biriken suyla ıslatılır. Gerekirse alüminyum folyosu ile bir süre örtülebilir,pişince ince dilimlere kesilip servis tabağına, haşlanmış havuç, ıspanak ve patates veya isteğinize bağlı garnitürlerle ile servise hazırlanır.
Afiyet olsun
BENİMDE TARİFİM VAR