CAĞ KEBABI 

 
 
 
MALZEMELER
 1 adet kuzu budu (yağsız ve sinirsiz),
 1 adet soğan ,100 gr yoğurt ,
yeterli miktarda lavaş ekmeği,
 4 adet domates ,
6-7 adet yeşilbiber ,
1 çay kaşığı tuz ,
1 çay kaşığı karabiber
 
 
 
 
     Cağ kebabı; yatık döner olarak ta bilinen, yağlı kuzu budundan yapılan bir kebap türüdür.
 
HAZIRLANIŞI
Kuzu budundan, parmak kalınlığında yapraklar kesin. Yoğurt, karabiber, tuz ve yemeklik doğranmış soğanı karıştırın ve etleri hazırlamış olduğunuz bu terbiyede 24 saat bekletin. Bir günün sonunda, yaprak halindeki etleri, kebabın özelliği olan şişe takın ve yatık haldeyken ateşte çevire çevire kızartın. Pişen kısımlarından aynı dönerde olduğu gibi ince parçalar keserek, çağ kebabına mahsus küçük şişlere takarak, yanında yine ateşte pişmiş, domates, biber, kuru soğan ve lavaş ekmeği ile servis yapın.
Afiyet olsun
                
 

BENİMDE TARİFİM VAR