SOĞAN ÇORBASI

MALZEMELER
6 adet iri soğan, 
 2 dilim bayat ekmek, 
2 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı sıvıyağ,
 2 çorba kaşığı tepeleme un, 
6 su bardağı et suyu, 2 su bardağı su,
1 adet et suyu tableti, tuz, karabiber,
 üzerine: 1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri veya gravyer peyniri
 
 
 
 
HAZIRLANIŞI 

Ayıklanmış soğanları ince halka şeklinde doğrayın. Kenarları alınmış ekmek dilimlerini küp biçiminde kesin. Tereyağı ve sıvıyağı bir tencerede kızdırın ve ekmekleri hafif pembeleşene kadar kızartın. Fazla yağını almak için kevgirle kağıt havlu üzerine koyun. Aynı yağda soğan halkalarını rengi dönene kadar kavurun. İçine un serpin ve rengi dönene kadar kavurmaya devam edin. Et suyu, su ve et suyu tabletini katın. Soğan iyice yumuşayana kadar pişirin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. 5 dakika daha kaynattıktan sonra servis kasesine alın. Kızarttığınız ekmek parçaları, rendelenmiş kaşar peyniri veya gravyer peynirini serperek, sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun

BENİMDE TARİFİM VAR