PARYA ÇORBASI

( 4-6 kişilik ) Malzemeler : 4 İri ve olgun domates,4 patates,1 adet soğan,
6 bardak etsuyu ( tavuk suyuda olabilir ) 50 gr kadar tereyağı yada margarin,
yeteri kadar tuz ve karabiber.
Hazırlanışı : Soğanlar rndelenip,hafif ateşte yağda kavrulur.Tavla zarı iriliğinde
doğranmış patatesler içine atılır ,bir iki defa karıştırılıp tencerenin kapağı kapatılır,
bir süre pişmeye bırakılır.Domateslerin kabukları soyulup ,çekirdekleri çıkartıldıktan sonra küçük küçük doğranır,patateslerin içine atılır,tuz ve biber serpilip,domatesler iyice salçalaşıncaya kadar pişirilir.Üzerine etsuyu ilave edilerek 10 dakika kuvvetli                                     ateşte kaynatılıp altı kapatılır.Servis yapılır,   Afiyet olsun. 
 

BENİMDE TARİFİM VAR