HAVUÇ SOSLU TAVUKLU PİRİNÇ KEKİ

MALZEMELER
2 adet havuç
2 adet tavuk kalça (kemiksiz)
Bir buçuk su bardağı pirinç,2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı bezelye,1 adet soğan, 2 su bardağı su
2 adet orta boy patates
Yarım su bardağı süt
1 adet yumurta, tuz, karabiber
1 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri, 3 adet yumurtanın akı
2 çorba kaşığı galeta unu
Üzeri için: 5 adet havuç
3 çorba kaşığı zeytinyağı,Tuz,karabiber

        HAZIRLANIŞI
  • Tereağını bir tavada eritin. Üzerine bezelye, tuz ve karabiber ekleyip soteledikten sonra kenara alın. 
  • Parça tavuk, bütün soğan ve havucu 2 su bardağı tuzlu suda haşlayın. Tavuk eti, soğan ve havuçları sudan çıkarın. 
  • Tavuk ve havucu küp doğrayıp üzerine bezelye ekledikten sonra kenara alın. 
  • 2 Pirinç, küp doğranmış patates ve sütü haşlama suyuna katın. Suyunu çekene dek yaklaşık 20- 25 dakika pişirip ocaktan alın.
  •  Ilındıktan sonra çırpılmış yumurtalar ve kaşar peynirinin yarısını ekleyip karıştırın. Baton bir kek kalıbına çırpılmış yumurta akı sürüp, 1 çorba kaşığı galeta unu serpin. Pirinçli karışımın üçte ikisini kalıba dökün. Üzerine havuçlu-tavuklu karışımı yayın. 
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Kalan pirinçli karışımı üzerine dökün. Kalan galeta unu ve kaşar peynirini serpin.
  •  Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.3 Üzeri için zeytinyağını bir tavaya alıp rendelenmiş havucu ekleyin. 
  • Tuz ve karabiberini ayarlayıp, 10 dakika pişirin. Daha sonra keki servis tabağına alın. Üzerine sote havucu ekleyerek servis yapın.

BENİMDE TARİFİM VAR