PİTEPALT (Sosisli Patates Topları)

MALZEMELER
1 kg patates
Bir buçuk su bardağı un
300 gram sosis
10 su bardağı su
1 su bardağı yaban mersini reçeli
Tuz, karabiber
Servis için: Yaban mersini reçeli, göbek marul..

 
 
 
 
     HAZIRLANIŞI 
  • Rendelenmiş patates, un, karabiber ve tuzu karıştırın. 
  • Elinizi unlayarak patates karışımından mandalina büyüklüğünde bezeler koparın. 
  • Elinizde yuvarlayıp, ortalarını parmağınızla açın. Dilimlenmiş sosisleri ortalarına yerleştirip, yuvarlayın. 
  • Ayrı bir kapta suyu kaynatıp, patates toplarını haşlayın. Patatesleri süzgeçle alıp servis tabağına yerleştirin. 
  • Üzerine yaban mersini reçeli( isteğinize göre başka bir marmelat veya reçel ) gezdirin. 
  • Göbek marul ile servis yapın.                                        Afiyet olsun

BENİMDE TARİFİM VAR