MÜCVER TARİFLERİ

   KABAK MÜCVER
 Malzemeler:4 adet orta boy kabak,3 Yumurta,3 kahve fincanı Un,1 demet taze  soğan,1 demet dereotu,1 demet taze nane,Kızartma için sıvı yağ,Tuz, karabiber
  Hazırlanışı
 Kabakların üzerini kazıyıp yıkadıktan sonra rendeleyin.Rendelenmiş kabağın  suyunu tel süzgeçte süzün.Taze soğan, dereotu ve naneleri ince ince kıyarak  kabakla karıştırın.Daha sonra yumurtayı ve unu ekleyip bulamaç haline getirin.
 Bir tavada yağı kızdırın, hazırladığınız karışımı çorba kaşığıyla kızgın yağa  dökerek çift taraflı olarak kızartın.Sıcak ya da soğuk olarak servis yapın.
Afiyet olsun
   LOR PEYNİRLİ FIRINDA MÜCVER==================================================================================
Malzemeler :4 adet kabak,2-3 dal dereotu,3-4 adet taze soğan,Yarım çay bardağı kabak çekirdeği,1 su bardağı lor peyniri,2 adet yumurta,Yarım su bardağı ,rendelenmiş kaşar peyniri,1 yemek kaşığı kepekli un,1 çay bardağı tane mısır,1 yemek kaşığı zeytinyağı,1 tutam karabiber,1 tutam tuz.
Hazırlanışı:Bir kapta rendelediğiniz ve sularını sıktığınız kabaklarla lor peynirini karıştırın. Ardından mısırı ve unu da ekleyip karıştırmaya devam edin.
Ayrı bir kasede yumurtaları kırıp çırpın ve malzemelere ekleyin. Tuzu, karabiberi ve zeytinyağını da ilave edin. En son ince kıyılmış dereotu ve soğanları da ekledikten sonra iyice karıştırın.Karışımı bir fırın kabının içine yayın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve kabak çekirdeklerini ekleyip önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

FIRINDA SEBZELİ MÜCVER====================================================================================================

 Malzemeler:• 1 havuç,1 patates,1 kabak,1 küçük kuru soğan,1 pırasa,maydanoz,taze soğan,3-4 dal ıspanak veya pazı,2-3 yumurta,Beyaz Peynir,2-3 kaşık un,çok az kabartma tozu,Tuz, karabiber.

       HAZIRLANIŞI :Havuç, patates,kabak ve kuru soğanı ayrı ayrı rendeleyin. Pırasayı ince ince  doğrayın.Teflon bir tavaya biraz sıvıyağ koyun. Önce kuru soğanı, ardından pırasayı,kabağı (suyunu  elinile iyice sıkın ) sonra havucu, patatesi ve ıspanağı koyun. Sebzeleri birkaçdakika soteleyin, sonra  kenara alın ve bu malzemeyi soğutun. Sonra maydanoz, taze soğan, tuz, peynir(2-3 kaşık yoğurtta  kullana bilirsiniz) , yumurta ve un ilave edip karıştırın. Karışımı borcam tepsiye yayıp, üzerini düzeltin.  200C fırında üzeri kızarana kadar pişirin,biraz ılınınca dilimleyerek servis edin..Afiyet olsun

PATATESLİ MÜCVER =============================================================================================

Malzemeler : 4 adet orta boy patates,1 adet orta boy soğan,2 adet yumurta,3 yemek kaşığı un,3 – 4 dal maydanoz,Kızartmak için sıvı yağ,1 tutam karabiber,Yeterince tuz.

Hazırlanışı : patateslerimizi tuzlu suda, yumuşayana kadar haşlayalım.Ardından patatesler haşlanınca soyup rendeleyin.Maydanozu ve soğanı ayrı bir yerde incecik kıyın.Derin kaba patatesi, yumurtayı, unu ve diğer malzemeleri koyup iyice karışana kadar yoğurun. Hazırladığınız patatesli mücver karışımından parçalar kopartarak elinizle şekillendirin.Kızgın yağa atıp her tarafını kızartın.Patatesli mücver hazır.Sıcak olarak servis yapın. İsteğe göre yoğurtla birlikte servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

============================================================

    FIRINDA KABAK MÜCVER

     Malzemeler : 2 Adet Kabak,2 Çorba Kaşığı Kaşar Peyniri,1 Adet Yumurta
     2 Silme Çorba Kaşığı Un,4-5 Dal Dereotu,Tuz, Karabiber.

      Hazırlanışı : Rendelenmiş kabağa peynir rendesi, un, yumurta, dereotu, tuz  ve  karabiber ekleyerek karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı, önceden sıvıyağ ile     yağlanmış ısıya dayanıklı cam bir kaba dökün.230 derece ısıtılmış fırında üzeri  hafif kızarıncaya kadar pişirin. Ilınınca dilimleyip ,arzuya göre yanında yoğurtla servis yapın.

                                                                                                                  Afiyet olsun..  

========================================================

     PİRİNÇLİ PAZI MÜCVERİ      

  Malzemeler : Yarım demet pazı yaprağı,,Yarım demet yeşil soğan,1 su bardağı pirinç,3 adet yumurta,3 kahve fincanı un,2 diş sarımsak,4-5 yemek kaşığı kavrulmuş kıyma,Yeteri kadar tuz, karabiber,Kızartmak için sıvı yağ.

Hazırlanışı : Pirinci kaynar tuzu suda haşladıktan sonra süzün. Çukur bir kapta yumurtalar, ince doğranmış yeşil soğan, dövülmüş sarımsak, un, tuz, karabiber ve kavrulmuş kıymayı karıştararak bulamaç haline getirin.Bir tavada bol sıvı yağı kızdırın. Bulamaçtan çorba kaşığı ile alıp kızgın yağa dökün. Çevirerek her iki tarafını da kızartın. Mücverleri kağıt peçete üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak veya soğuk olarak servis yapın.                                         Afiyet olsun        =============================================================================================================                  HAVUÇLU MÜCVER                                                                              

   Malzemeler: 3 adet havuç, demet taze soğan,1 adet kabak,3 adet yumurta,5 çorba kaşığı Un,1 tatlı kaşığı kurutulmuş fesleğen,kırmızı pul biber,Kızartmak için:sıvı yağ.                               Süslemek için:2 adet domates,birkaç dal fesleğen,50 gram parmesan veya sevdiğiniz bir peynir.

Yapılışı:Havuç ve kabağın kabuklarını soyup irice rendeleyin. Avucunuzun içinde kabağın suyunu sıkın. Taze soğanları ince ince doğrayın. Sebzeleri derin bir kaba alın. Kalan malzemeyi ekleyip karıştırın. Elde ettiğiniz karışımdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp avucunuzun içinde şekillendirin. Kızgın yağda kızartın, fazla yağının süzülmesi için kağıt bir havlu üzerine alın. Havuçlu mücveri servis tabağına alıp isteğe göre dilimlenmiş domates, taze fesleğen yaprakları ve peynirler ile süsleyerek servis yapın.        Afiyet olsun..

 

 

 

BENİMDE TARİFİM VAR