KABAK GRATEN

MALZEMELER
1 kg sakız kabak,
200 gram beyaz peynir,
1 su bardağı kaşar,
Yarım demet dereotu,
2 yemek kaşığı margarin veya tereyağı,
1 kaşık un,
1 su bardağı süt,
Tuz.
HAZIRLANIŞI
  • Kabakların kabuklarını soymadan yarım cm kalınlığında dilimleyelim.
  • Tuzunu ilave edip, kabakları eritmeden haşlayalım, kabaklar haşlandıktan sonra suyunu süzelim.
  • Sonra hemen üzerine soğuk su gezdirelim. Sıcakta beklerse kabaklar erir.
  • Kabakları dikdörtgen borcama döküp soğumaya bırakalım ve beşamel sosumuzu hazırlamaya başlayalım.
  • Beşamel sos için; teflon tavada yağı eritelim, üzerine unu ekleyip kavuralım.
  • Unun rengi değişince üzerine sütü dökelim ve hızlıca karıştıralım ki un topaklanmasın.
  • Beşamel sos kaynayınca ocağı kapatalım.
  • Beşamel sosu haşladığımız kabakla karıştıralım. Beyaz peyniri üzerine ufalayalım veya rendeleyelim.
  • Dereotunu kıyalım ve onu da kabakların üzerine serpelim ve tekrar karıştıralım. Üzerine kaşarları serpelim.
  • 180 derecelik fırına koyup pişirmeye başlayalım.
  • Üzeri sararınca çıkaralım ve kabak graten yemeğimizi sıcak olarak servis yapalım.

  Afiyet olsun

BENİMDE TARİFİM VAR