KABAK GRATEN

MALZEMELER
1 kg sakız kabak,
200 gram beyaz peynir,
1 su bardağı kaşar,
Yarım demet dereotu,
2 yemek kaşığı margarin veya tereyağı,
1 kaşık un,
1 su bardağı süt,
Tuz.
200 gram beyaz peynir,
1 su bardağı kaşar,
Yarım demet dereotu,
2 yemek kaşığı margarin veya tereyağı,
1 kaşık un,
1 su bardağı süt,
Tuz.
HAZIRLANIŞI
- Kabakların kabuklarını soymadan yarım cm kalınlığında dilimleyelim.
- Tuzunu ilave edip, kabakları eritmeden haşlayalım, kabaklar haşlandıktan sonra suyunu süzelim.
- Sonra hemen üzerine soğuk su gezdirelim. Sıcakta beklerse kabaklar erir.
- Kabakları dikdörtgen borcama döküp soğumaya bırakalım ve beşamel sosumuzu hazırlamaya başlayalım.
- Beşamel sos için; teflon tavada yağı eritelim, üzerine unu ekleyip kavuralım.
- Unun rengi değişince üzerine sütü dökelim ve hızlıca karıştıralım ki un topaklanmasın.
- Beşamel sos kaynayınca ocağı kapatalım.
- Beşamel sosu haşladığımız kabakla karıştıralım. Beyaz peyniri üzerine ufalayalım veya rendeleyelim.
- Dereotunu kıyalım ve onu da kabakların üzerine serpelim ve tekrar karıştıralım. Üzerine kaşarları serpelim.
- 180 derecelik fırına koyup pişirmeye başlayalım.
- Üzeri sararınca çıkaralım ve kabak graten yemeğimizi sıcak olarak servis yapalım.
Afiyet olsun
BENİMDE TARİFİM VAR