İÇLİ KÖFTE

       MALZEMELER :  700gr. içli köftelik bulgur (simit), 2 adet yumurta
       2 avuç un,1 tatlı kaşığı salça,1 tatlı kaşığı pulbiber.
       Haşlamak için 3 lt kaynar su
       Kızartmak için 150-200 gr tereyağı
İÇ MALZEME : 500 gr. az yağlı kıyma,3 adet kuru soğan,
       1 tatlı kaşığı salça,1 tatlı kaşığı pulbiber,1 tatlı kaşığı reyhan
        yeteri kadar tuz.
HAZIRLANIŞI :Kıymayı bir tencereye alıp suyunu çekip bırakana kadar kavurun.Kıyma suyunu çekmeye yakın ince doğranmış soğan, tuz, biber, salçayı ve ocaktan almaya yakın reyhanı ilave edip soğumaya bırakın. Köfteyi yapmaya başlamadan önce iç malzemenin iyice donmuş olmasına dikkat edin. Kıymalı içi buzdolabında tutarak dondurabilir ya da birkaç saat önceden hazırlayabilirsiniz.Diğer yandan içli köftelik bulguru nemlenecek kadar az bir suyla ıslatın. (oda sıcaklığında su).Tuzu, unu, yumurta, salça ve biberini ilave edip 1 saat kadar bugur şişene kadar bekletin.Daha sonra köfteyi ara sıra elinizi ıslatarak yoğurun. (fazla sulu olmamasına dikkat edin köftenin açılması zor olur ve dağılabilir.) Elinizle açtığınızda açılacak kıvama gelene kadar.Yoğurduğunuz köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avcunuzun içinde tutarak diğer parmaklarınızla havuz şeklinde açın. (İşte asıl iş bu havuzu delmeden ve ince bir şekilde açmakta. )Kıymalı harcı açtığınız köftelerin içine doldurup yavaşça büzerek kapatın ve avcunuzun içinde kubbe şekli verin. Ya da kolayınıza gelen başka bir şekil olabilir. Tüm malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
Derince bir tencerede kaynayan suya tuz ilave ederek köfteleri tek tek kaynayan suya bırakın. Ne kadar kaynayacak sorusuna gelince annem kaynamaya başladıktan 10 dk. sonra, pişen köfteleri delikli kepçeyle tek tek bir süzgece alıp. Daha sonra geniş bir tavada eriyen tereyağında arkalı önlü çevirerek ( yağlayarak) sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet olsun

BENİMDE TARİFİM VAR